Maandag Trouwdag

Volgens de Telegraaf is maandag de meeste populaire trouwdag. Op welke dag zou jij trouwen? Lees hier het artikel:

We trouwen op maandag

DEN HAAG – Steeds meer stellen kiezen ervoor op een maandag te trouwen, omdat het goedkoper is dan op andere dagen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Partnerschapregistratie gebeurt voornamelijk op de maandagen.16 procent van de huwelijken op een maandag plaats, tegen 40 procent op vrijdag. Daarmee is maandag de op één na populairste dag om in het huwelijksbootje te stappen.

Voor het registeren van een partnerschap is maandag de meest favoriete dag. Vorig jaar jaar gebeurde dat in 41 procent van de gevallen op maandag, tegen slechts 8 procent op vrijdag.

Vorig jaar trouwden zo’n 69.000 stellen. Ongeveer 9000 stellen lieten een partnerschap registreren. Het totaal aantal officiële verbintenissen is sinds de eeuwwisseling met 14 procent gedaald. Na 2010 is zowel het aantal huwelijken als het aantal partnerregistraties gedaald.

Ongeveer een derde van deze daling is te verklaren door de afname van het aantal mensen tussen de 20 en 50 jaar, de leeftijdsgroep waarin het meest wordt getrouwd. Daarnaast speelt de economische crisis waarschijnlijk een rol; ook in de economisch magere jaren na 2002 daalde het aantal verbintenissen.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: